Braintree Dental Studio
Our client’s aim was to expand his practice to cope with his increasing patient base. The new site, a new build shell, part of a supermarket development, allowed him to do just that. The premises were in a highly visible location, in a well-populated area which was easy to find. The new unit was an open plan box with two floors and a large glass shop front.

We retained the existing rear staircase. We harnessed natural daylight wherever we could. A glass door leading to the main ground floor corridor and light slots in treatment room partitioning spilled light deep into the practice. The overall look using a bright colour palette appeals to a wide age range. The finishes are modern, comfortable and easy to maintain.

Project Overview

Project - Squat Dental Practice
Dental services - Cosmetic & General
Type - Mixed Dental
Site location - The Square, Braintree
Construction period -


Dentistry Awards 2012
Practice Design & Interior (South) 2012
And another test title here